Turen gikk lørdag 26-27.6.2021 fra Skansen og Østmarkneset til Storsand Camping i Malvik. 20 kilometer fra Skansen og 15 kilometer fra Østmarkneset til Storsand.

Med bakgrunn i akutt sykdom og frafall, ble vi 2 turledere (Trine Bjørhusdal og Ulf Stordalmo) og 12 deltagere. Takk til Trine som kom inn på kort varsel. Tilsammen en fin miks av erfarne, mindre erfarne og padlere uten turerfaring.

Start på Skansen og Ladekaia er gunstig av flere grunner når man padler østover. Det kreves i utgangspunktet lite logistikk på kjøring og miljøavtrykket blir mindre. Videre er det mange muligheter til trygt å avbryte turen langs land mot Malvik og enkelt komme seg tilbake mot byen på vei. Det ble lagt opp til at padlere med lite erfaring og usikkerhet rundt egen padleform, fikk starte fra Østmarkneset. Deltagere som har kajakken sin på Ladekaia, valgte naturlig nok også å starte derfra.Turlederne valgte å starte på hver sin plass, slik at man kunne bidra med innspill til pakking og klargjøring av kajakkene for de med liten eller ingen erfaring i dette.

Yr endret værvarselet hyppig helt frem til helga og opprinnelige starttidspunkter ble flyttet frem 1 time på begge plassene for å få minst mulig sidevind på turen. (Note to self; sjekk at mail om dette går ut til alle deltagere, også de på venteliste).

Gjengen på Skansen kom seg i båtene før oppsatt tidspunkt og fikk en fin tur til Østmarkneset. Litt etter skjema var alle på vei fra Ladekaia mot Malvik. Været var på vår side hele dagen og den meldte sidevinden kom ikke. Fine padleforhold med lite vind og sol hele turen. Lang lunsjpause i Hansbakkfjæra og en stopp på Vikhammaren før siste strekket inn til Storsand Camping. 

Vi fikk plass til alle teltene på gressbakken ned mot flomålet helt øst på campingen og to hengekøyer ble spent opp mellom trærne i nærheten. Storsand Camping anbefales hvis man vektlegger at det er veldig rent og innbydende på servicebyggene, tilgang til kiosk og ellers ryddig og lagt til rette for teltcamping. Utover kvelden kom det litt regn, men det la ingen demper på den sosiale aktiviteten ved teltene og over grytene på primusene. Yr meldte en jevn stigning av motvind (5-7 sekundmeter ) søndag, og vi bestemte oss for avpadling kl 09. 

Søndag morgen var litt grå og etterhvert gav regnet seg og det gjorde pakking litt enklere. Uansett var alle klare til avtalt tidspunkt, og 0915 var båtene på vannet. En av deltagerne valgte å fortsette østover og krysse over mot Vikanlandet og videre mot Steinvikholmen. Vi andre satte kursen mot byen i fine forhold med lite av den meldte motvinden. På Saksvikodden tok vi 20 minutter beinstrekk før vi fortsatte til Hansbakkfjæra for bading og lunsj i fantastisk vær. 

Da vi nærmet oss Rotvollneset blåste det opp og i løpet av noen minutter endret forholdene og forutsetningene seg. Vi  padlet over Leangenbukta og tok en liten pause i Devlebukta før vi fortsatte. Da vi rundet forbi Sponhuset var det ganske mye sjø og med bakgrunn i gruppens sammensetning, valgte vi å avbryte turen på en av strendene i Djupvika for alle som startet turen på Ladekaia. Resten fortsatte mot Østmarkneset og fortløpende vurdering av forholdene gjorde at hele turen ble avsluttet ved Ladekaia. Sjøen stod rett inn i bukta der og vi valgte å slippe en og en opp på stranda av sikkerhetsmessige grunner. 

Turlederne fortsatte inn til Skansen og det ble to turer med bil for å hente deltagere og kajakker fra Ladekaia til Skansen.

Begge dagene padlet vi med 2 i front og 2 bak og stort sett alle var innom begge rollene. Vi prøvde oss på en diamantformasjon gjennom kanalen på Grilstad Marina, noe som medførte applaus fra tilskuere som bivånet seansen fra bruene over kanalen.

Vi burde ha sett og skjønt at det kom til å blåse opp da vi nærmet oss Leangenbukta, slik at vi kunne ha skiftet til padlejakker/tørrdrakt før kryssingen. Avgjørelsen som ble tatt om å avbryte turen i Djupvika og ved Ladekaia, var riktig med hensyn til sikkerheten for gruppa som helhet.