Nybegynnertur i kategori 1, dvs. inntil en mils padling i skjermede forhold. Turen var åpen for alle med grunnkurs hav. Turen var fulltegnet med 27 padlere, med alt fra noen ukers til mange års padleerfaring.

Fredag: Ingen padling, men innlosjering i fyrvokterboligene på Agdenes. Med tomannsrom, flere kjøkken og bad samt badstue er Agdenes fyr et godt utgangspunkt for et trivelig opphold mellom padleøktene. Samling på kvelden, der vi gikk gjennom turalternativer ut fra at det var meldt 8-10 sekundmeter fra nordvest gjennom hele helga.

Lørdag: Værmeldingen slo til, vinden rusket og fjorden gikk hvit rundt Agdenes. For å finne et mer skjermet turmål valgte vi å kjøre ca. 20 minutter til Verrafjorden, en lang, smal og nærmest vestlandsk fjord som strekker seg sørover inn i landet fra Agdenes. Ved Holtan, nesten innerst i fjorden ligger en småbåthavn hvor vi kunne parkere biler.

For å ha en sikker ramme rundt padlingen i en så stor gruppe, ble gruppa organisert i fire mindre lag som padlet sammen gjennom resten av helga. Slik ble det lettere å holde oversikt over at alle var med og hadde det bra underveis. I motvinden snirklet vi oss utover fjorden fra Holtan langs landet på østsiden. På denne siden er det flere fine viker og små strender. Vestsiden derimot er stupbratt og har få muligheter for landhogg. Med et par små pauser underveis kom vi nesten opp til munningen av Verrafjorden før vi snudde. Medvinden som vi hadde spart til hjemturen ga oss god fart inn til lunsjpause nord for Djupvika og videre tilbake til bilene. Her returnerte noen til fyret, mens størsteparten av gruppa forlenget turen med en avstikker inn til bunnen av Verrafjorden.

Søndag: Fortsatt vind på nordvest, men mindre enn dagen før slik at dagens tur kunne starte fra fyret. Målet var lunsjpause i bukta ved Selva, omtrent fire kilometers padling innover Trondheimsfjorden. Underveis ble det lagt inn noen flåtesamlinger for å øve litt på manøvrering. Som turfølge hadde vi nå fått kjørt oss bra inn på systemet med fire smågrupper på rad, og vi padlet i fint tempo inn i bukta. De fleste tok en lang lunsj på gressbakken i Selva. Noen valgte å bruke litt av lunsjtiden til en tur over til Hambortåa på andre siden av bukta for å se på restene av et torpedobatteri fra annen verdenskrig. Felles retur til Agdenes fyr i solskinn.

Oppsummering: Agdenes ligger flott til for padling på hjørnet mellom Trondheimsfjorden og Trondheimsleia, halvannen times kjøring fra byen. I tillegg finnes gode turalternativer i skjermede områder i nærheten. Flott at nybegynnere med helt ferskt våttkort fra i vår deltok på turen - og flott at erfarne padlere også var med slik at alle kunne få prøve seg litt på vær, vind og litt sjø under trygge forhold. Kanskje kan vi se fram til en ny midtsommertur på samme sted neste år?

Anne