13 fornøyde padlere var på nybegynnertur til Knarrlagsundet på Hitra helga 1.-3 september. Flere av deltakerne var på sin første langtur med kajakk eller det var lenge siden siste padletur, men vi ble tatt godt vare på av de erfarne turlederne.

Vi møttes til felles middag på Hitra fredag kveld, hvor Merete hadde handlet inn til 5-stjerners tapasmiddag. Noen var kommet tidligere på dagen og rakk en padletur før middag.

Lørdag startet med felles frokost og et forfriskende morgenbad for de tøffeste. Padleturen gikk rundt Ulvøya, hvor vi fikk prøve oss i både stille farvann og litt mer eksponert på nordsiden av øya.

Lunsjpausen tok vi ved Krabbholmen på nordsiden av Ulvøya, i et stille sund med nydelig sandbunn og krystallklart vann. Etter lunsj ble det hjemmebakt eplekake med krem – denne turgjengen var gode på å kose seg J Vi var heldige med vær og vind på lørdag, og vi i løpet av dagen tittet sola også frem iblant.

På vegen hjem fikk vi en demonstrasjon av kameratredning, og alle som ville fikk mulighet til prøve seg på det. Vi nøt en utepils i sola før vi gikk til Knarren brygge for en bedre middag. På kvelden var det god stemning med både sang, musikk og brettspill.

Søndag var været litt gråere, men forholdene var fortsatt gode. Vi tok turen østover i retning Herøya, og rastet i en stille bukt før vi padlet hjemover. Det var god trening å krysse det åpne sjøområdet mellom Ulvøya og Herøya.

Takk til turlederne Leif Tore Anderssen, Hilde Mailen Domaas, med «Sweeper» Thor Olsen for en velorganisert og hyggelig tur med alle deltakere! Jeg tror turen ga mersmak for alle sammen. Bildene er hentet fra det felles turalbumet – ingen nevnt, ingen glemt.

 

Tur referent

Anne Mestvedt Olaussen