Generell informasjon om vingårene

Alle årene er av samma typer som brukes i store konkuranser. De er dermed veldig lette og gode å padle med. Lengden og vinkelen er mulig å stille inn.

Innstilling av vinkel: Har du veldig høy åreføring (som man ser på OL i TV) skal du ha rundt 80° og om du padler med lit lavere åreføring (mer typisk havpadling) skal du ha ca 60°. For de fleste passer 75°.

Tips: En høy åreføring og dermed høy vinkel mellom bladene, gjør nesten samme åreføring som et høyt støttetak! Dette fører til at balansen forbedres om du har en ustabil kajakk, spesielt om du padler med høy frekvens og et lite åreblad.

Innstilling av lengden; Bruk følgende tabell:

Kroppslengde cm Kajakk med lav sits, surfski cm Tradisjonell flattvannskajakk cm
160 200 205
170 205 210
180 210 215
190 215 220

Tips: For lange distanser skal man i første tenke på å ikke velg et for stort åreblad, men man kan også korte ned åren med 2-3 cm om man begynner å bli sliten.

Braca Children

635 cm2

braca-children.png

Bra å vite: Dette er en fantastisk åre for de fleste. Den er laget for undommer som konkurrerer sprint, derav navnet. Men for lengre distanser passer størrelsen. Et lite åreblad er som et lavt gir på sykkelen. Velgt ca 700 g.

Braca IV Max

765 cm2

braca-max.png

Bra å vite: For litt sterkere personer eller deg som liker å padle med litt høyere frekvens. Vekt ca 750 g.

ZJ W0

720 cm2

zj-wo.png

Bra å vite: For medium sterke personer. Veldig godt likt åre av de fleste som prøver den. Vekt ca 620 g.

Think Powerwing

635 cm2

think-powerwing.png

Bra å vite: Ligner Braca Children. Denne er spesielt konstruert for surfski og brukes av veldig dyktige utøvere for litt lengre distanser. Denne passer til alle typer treningspadling untatt sprint. Gir deg automatisk en litt høyere padlefrekvens. Vekt ca 630 g.